top of page

 O nama 

Vikendica Ana
Ferienhaus Ana

Vikendica Ana se nalazi uz glavnu cestu koja vodi prema centru Babanovac udaljenom 2 km. - samo 900 m od dječjeg Ski lifta. Nudimo vam smještaj tijekom cijele godine kako pojedincima tako i organiziranim grupama po jako povoljnim cijenama i po dogovoru. Iznajmljujemo cijeli objekat.

Vlašić je planina u srednjoj Bosni. Njegov najveći vrh je Paljenik 1933 m. Vlašićka visoravan je visoka 1300 m, a poznata je po glasovitoj tradiciji spravljanja vlašićkog sira, kao i turizmu na Babanovcu, gdje se vremenom etablirao novi bosanskohercegovački centar zimskog turizma kojeg posjećuju i strani gosti - zahvaljujući otvaranju skijaških staza i novih hotela. Na Vlašić planini izvire rijeka Ugar. Vlašić i Babanovac je pogodan kraj za uzgoj pčela u ovom dijelu Europe, a razvija se i seoski turizam.

Ono što vam nudimo za dušu i tijelo i više je od vašeg očekivanja. Uvjerit ćete se i sami ljepotom prirodnog okruženja, ljudima koje ćete sresti i njihovom gostoljubljivošću, rijekom Ugar i njenim vodopadom.  

>>  Pogledajte video 

Kvalitet zraka - Zrak na Vlašiću pozitivno utiče na krvnu sliku, a posebno se preporučuje svim bolesnicima (bronhitis, plućna oboljenja), te osobama u postoperativnom periodu, djeci, starijim osobama, sportskim ekipama itd.
Organizovane pješačke ture (hiking), po blagim planinskim krajolicima, gdje možete naići i na neke endemske biljne i životinjske vrste.
Izleti - Planinarenje, šetnje najljepšim predjelima Vlašića, kao što su prekrasna rijeka Ugar i njeno izvorište, Kraljica (jedan od najljepših dijelova Vlašića).
Noćni život - Vlašić je daleko poznat kod mladih ljudi kao zimski centar koji nudi odličan noćni provod i na Vlašiću je jako upečatljiv doček Nove godine kada se na Vlašiću nalazi više gostiju nego što smještajni kapaciteti Vlašića to dozvoljavaju.


Dođite i uvjerite se i sami u prirodne ljepote ove bosanskohercegovačke

ljepotice koja je oduvijek osvajala sve posjetitelje.

Udahnite i vi svježinu i njenu ljepotu.

 

Vikendica Ana

bottom of page